fredag 12 april 2013

Hurra!

Det verkar som om våren äntligen är på väg. Idag har det varit regnigt och vi hoppas att efter regn kommer sol....

Det är intensiva arbetsveckor i skolan för elever, lärare och även för mig. Det är ofta jag reflekterar kring hur mycket lärande som det sker på olika ställen varje dag i en skola. När jag följer de olika klassernas bloggar och läser vad som hänt varje vecka blir jag så glad. Vilka duktiga elever vi har! I åk 3 och 6 arbetas det intensivt med att genomföra de Nationella proven. Det tar mycket tid och kräver en hel del logistik för att få till allt. Det ska bli spännande att ta del av resultatet.

Mitt arbete består just nu bland annat av att förbereda hösten! En rektor lever tyvärr inte särskilt mycket i nuet utan nästan ett halvår framåt :-).

En sak vi är riktigt glada för är att vi till hösten kommer att kunna arbeta mer med digitala verktyg. Då får alla elever på Skeppshultsskolan tillgång till en lärplatta. Hurra! Vi har blivit utvalda att vara nästa område som får denna möjlighet.
Det test som genomförts på bla Villstadskolan är utvärderat och det har varit mycket positivt. Både vi och eleverna längtar tills det blir vår tur. Pedagogerna kommer att få sina plattor innan sommaren för att de ska kunna förbereda sig.
Vi kommer att återkomma med information när det närmar sig lite mer. Vi vet i dagsläget inte exakt när i höst de kommer till eleverna.

2 kommentarer:

  1. Hej kommer vi att få Ipaden till hösten eller?// en som längtar till den kommer.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att du längtar. Jag längtar också efter att alla elever ska kunna använda lärplattor. Ni kommer att få dem i höst. De kommer inte direkt när ni börjar i augusti men kanske i början av oktober. Bra va?

    SvaraRadera